29 Ocak 2014 Çarşamba

Pırasa Çullaması...


Pek sevgili blog dostlarım
Bu aralar sık ara verir oldum bloguma.
Ama artık sık sık buralardayım ;)


Şimdi ise yapmaktan ve yemekten keyif aldığım pırasa çullamasının tarifi paylaşmak istiyorum.
Pırasa malum kış sebzesi ve genel olarak zeytinyağlısını yapıyoruz.
Ve uzun kış mevsimi boyunca aynı lezzeti tatmayalım diye biraz farklılaştırmak isterken yemek kitabımdan bu tarifi buldum.

Biraz uğraştırıcı ve aşamalı bir yemek olsa da benim gibi tatmayanlara tavsiye eder,
Bu lezzetten haberi olanlara ise tekrar hatırlatıp beni anarak yapmalarını öneririm
;)


İlk aşamamızın malzemeleri;
4 parmak uzunluğunda doğradığımız pırasa,
içine tuz ve bol karabiber ektiğimiz un,
yumurta.


İlk baştan pırasalarımızı diriliğini kaybedecek şekilde haşlıyoruz.


Sonra önce una sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz
 
İlk aşamamız bu kadar. geniş bir tavanın dibine kızarttığımız pırasaları diziyoruz
ve bir kenara alıyoruz.


İkinci aşamamızın malzemeleri;
Soğan,
Salça,
Kıyma


Doğradığımız yada rendelediğimiz soğanları hafifçe kavuruyoruz
Sonra kıyma ve salçayı ekleyip biraz daha çeviriyoruz.
sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.


Sonra tavada bekleyen kızarmış pırasaların üzerine döküp
kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektiktirmek yeterli oluyor.



Ve işte yemeğimiz son hali.
Yanına pilav yada makarna,
ortaya bol büyük bir kase salata,
bir bardak ayran
:)

İşte akşamki menümüz hazır.
Farklı ve lezzetli bir tarifle akşam yemeğimizi güzelleştirdik.

Sorularınız olursa buralardayım ;)

Sevgiyle!..










1 yorum:

  1. nerdeyse her gün pırasa pişiriyom.
    bunu da deneyim bakıyim.
    :)

    YanıtlaSil