24 Mayıs 2015 Pazar

Bebeli analar günü'nün yeni durağı Kübra

Merhaba sevgili izleyici :)
Ne yapar ne edersiniz?
Biz ana kız bu aralar bolca gezdik, okuduk, yedik içtik.
Birde bebeli analar günümüz var malumunuz. Metre kareye 1 bebe düşüyor ve biz o halde oturup sohbet etmeye uzun uzun masa başı keyfi yapmaya çalışıyoruz.
İşte yine bir günümüzün iştah açıcı fotoğrafları.


Sevgili Kübra'nın evinde toplandık bu sefer ve yeni kuralımız 3 çeşit :)
Herkes bebekli dedi gruptan arkadaş Şeyma 3 çeşit olsun dedi peki dedik.


Çok lezzetli cheesecake, bol malzemeli börek, yoğurtlu makarna yapmıştı.
Tarfler sizin için not edildi :)


Tarifler;

Cheesecake tarifi;

Malzemeler;

  • 300 gram pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 500 gram krem peynir
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1,5 su bardağı sıvı krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı vişne kompostosu
Hazırlanışı;
Vişneli Cheesecake tarifimize ilk olarak 300 gram kadar bisküvimizi plastik bir poşetin içerisine alarak başlıyoruz. Poşetimizin ağzını sıkıca kapattıktan sonra merdane yardımı ile bisküvilerimizi ufaltıyoruz. Bir başka yöntem olan rondo yardımı ile de bisküvileri ufaltabilirsiniz.
Hazırladığımız bisküvi kırıntılarımızı geniş bir kâsenin içerisine aldıktan sonra 1 su bardağı kadar esmer şekerimizi ve daha önceden oda sıcaklığında bekleterek iyice eritmiş olduğumuz tereyağımızı ilave ediyoruz. Hazırladığımız bisküvi harcımızı kelepçeli tepsimizin tabanına ellerimiz ile bastırarak yerleştiriyoruz
Hazırladığımız bisküvi harcımızı buzdolabımızın dondurucu bölümünde 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Bu arada Vişneli Cheesecake’imizin krema harcına geçebiliriz. Öncelikle 500 gram kadar krem peynirimizi geniş bir kâsenin içerisine alıyoruz. Hemen ardından 1 adet limonumuzu limon sıkma aparatı yardımı ile sıkıyoruz. Taze sıkılmış limon suyumuzdan 1 yemek kaşığı kadar krem peynirimizin üzerine ilave ediyoruz.  Krem peynirimizi ve limon suyumuzu yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar karıştırıyoruz. Hemen ardından 1,5 su bardağı kadar sıvı kremamızı ilave ederek krema harcımızı tekrardan karıştırıyoruz. Krema harcımızın içerisine son olarak 1 çay bardağı kadar toz şeker ilave ediyoruz. Harcımızı krema kıvamı alıncaya kadar güzelce karıştırıyoruz.
Daha önceden hazırladığımız bisküvi harcımızı dolaptan alarak üzerine yeni, hazırladığımız krem peynirli kremamızı spatula yardımı ile güzelce sürüyoruz. Hemen ardından 2 su bardağı kadar vişne kompostomuzu cheesecake’imizin üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız Vişneli Cheesecake’imizi buzdolabında bir gece kadar dinlendirdikten sonra kelepçeli tepsimizi açarak tepsiden ayırıyoruz. Daha sonra Vişneli Cheesecake’i dilimleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz.


Biberli Sosisli Börek;
Malzemeleri:- 3 adet hazır yufka
– 6 çorba kaşığı sıvı yağ
– 2 çorba kaşığı yoğurt
– 2 adet yumurta (1 adet yumurta sarısı, üzerine sürmek için ayrılacaktır.)
– 6 adet sosis
– 2 adet sivri biber
– 1 adet küçük domates
– 1 çay kaşığı kekik
– Yarım çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı: 1 . Sosis yıkanıp birkaç yerinden çatalla delinip hafif ateşte haşlanır.
2. Haşlanan sosis, sivri biber, domates küçük küçük doğranır. Kekik, tuz, karabiber katılıp karıştırılır. 12 kısma ayrılır.
3. Bir kasede sıvı yağ, yoğurt, yumurta karıştırılır.
4. Bir yufka bütün olarak serilir. Bu karışımın üçte biri yufkaya sürülür. Diğer yufkaların da aralarına sürülerek üç yufka üst üste konur. (En üste de sürülür.)
5. Yufkalar önce dörde, sonra her parça üçe kesilir. 12 parça elde edilir.
6. Parçaların geniş kenarına sosisli harç konup biraz gevşek sarılır.
7. Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı sıvı yağla karıştırılmış yumurta sarısı sürülür; fırında pişirilir. (İstenirse üzerine çörek otu da serpilebilir.) Afiyet olsun böreğimiz hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder