29 Mayıs 2015 Cuma

Kazandibi (İstanbul Tatlısı)


Merhaba sevgili blog severler :)
Minik kızımdan fırsat buldukça mutfağa girip pratik tarifler deniyorum.
Önceliğim sütlü tatlılar :) Malum artık herşey küçük hanıma göre.
Uzun zamandır kazandibi yapmamıştım aklıma düşüverdi birden. Üst kısmını ayırıp alt kısmından verdim kızıma :)


Emine Beder'in yemek kitabından. oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifi hemen sizlerle paylaşacağım.
Bakalım sizler beğenecek misiniz?




Malzemeler;
1 litre süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı;
Tencereye sütü, pirinç ununu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. 30 cm. çapında madeni bir tepsiyi margarinle yağlayarak pudra şekeri serpelim. Üzerine muhallebiyi boşaltarak yayalım.
Orta hararetli bir ateş üzerinde tepsiyi arada bir çevirerek dibindeki şekerin eriyip karamelleşmesini sağlayalım. Tepsiyi ateşten alarak içi su dolu bir başka tepsi içine oturtup 10 dk. bekletelim.
Muhallebiyi kare dilimler halinde kesip karamelleşmiş kısmı üste gelecek şekilde ters çevirerek, buzdolabında bir kaç saat soğutup servis yapalım.

5-6 kişilik.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder